Gorghiu: În momentul acesta, un referendum nu rezolvă situaţia punctuală legată de dosarul Laurei Codruţa Kovesi

0 92

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat joi că declanşarea unui referendum pe Justiţie, aşa cum a cerut Alianţa USR – PLUS, nu rezolvă situaţia punctuală legată de dosarul fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, dar a atras atenţia totodată că citarea acesteia, în calitate de suspect, în momentul în care candidează pentru şefia Parchetului European, reprezintă o coincidenţă "cam mare".

"În momentul acesta, un referendum nu rezolvă situaţia punctuală legată de dosarul nou al doamnei Kovesi şi în niciun caz nu ar rezolva situaţia din justiţie. Un referendum se organizează, în general, atunci când vrei să dai o direcţie într-un domeniu. Evident că este atributul preşedintelui. Din punctul meu de vedere, în acest moment, un referendum pe justiţie ar fi ineficient din punct de vedere al efectelor imediate. Evident că o eventuală organizare a unui referendum pe justiţie rămâne o temă care poate fi pusă oricând în aplicare la solicitarea preşedintelui României", a arătat Gorghiu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Pe de altă parte, ea a apreciat că organizarea unui referendum "poate constitui un semnal" din partea societăţii româneşti şi "poate ajuta ca presiune, pe viitor", asupra celor care guvernează.

"Eu nu cred că azi, un referendum, care de altfel este util ca semnal pentru viitor, ar rezolva integral situaţia. Ne trebuie în mod cert demersuri concertate, avem nevoie de opoziţie parlamentară foarte puternică, avem nevoie de o coagulare a forţelor de dreapta, astfel încât mesajele noastre să se suprapună, avem nevoie categoric de o conservare a mandatului preşedintelui Iohannis – şi aici fac încă un apel la USR şi la Cioloş să înţeleagă că mesajul 'avem un alt candidat de dreapta în afară de Iohannis' face rău României, nu PNL-ului, nu lui Klaus Iohannis – motiv pentru care cred că azi va trebui cu toţii să stăm spate în spate şi să…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata