Goțiu: Acordul USR cu PNL a fost încălcat la doar două zile după învestirea Guvernului

0

Senatorul USR Mihai Goțiu îl întreabă pe Ludovic Orban dacă a citit acordul între USR și PNL pe care l-a semnat, în contextul în care partidele nu au fost consultate când a fost propusă și acceptată de CE Adina Vălean pentru funcția de comisar european pe Transporturi.

„Domnule Orban, ați citit ce ați semnat? Cât de mult contează cuvântul și semnătura d-voastră? M-au întrebat, deja, mai mulți prieteni, dacă USR a fost consultat de Guvernul Orban, cu privire la propunerea pentru funcția de comisar european. Așa cum scrie, în acordul politic semnat de președintele PNL: «Propunerea României de comisar european va fi o persoană competentă și integră, nominalizată în urma consultării partidelor și audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului»”, a scris Mihai Goțiu, miercuri, pe Facebook.

Senatorul USR a adăugat că prieteni de ai săi îl întreabă în legătură cu onoarea lui Ludovic Orban și trecutul Adinei Vălean, care a găzduit la Parlamentul European un eveniment care „făcea apologia cianurilor”.

„Răspunsul este fără echivoc: nu! Acordul a fost încălcat la doar două zile după învestirea Guvernului PNL. Iar întrebările prietenilor mei nu au legătură doar cu onoarea și cuvântul d-lui Orban, ci și cu trecutul d-nei Adina Vălean. Pentru că cei care au luptat (și luptă) pentru Roșia Montană n-au uitat momentul din ianuarie 2010, când d-na Vălean, a găzduit, la Parlamentul European, un eveniment care făcea apologia cianurilor. Și n-au uitat că, în mai 2010, același Parlament European, a votat cu o largă majoritate, una dintre cele mai importante rezoluții în domeniul mediului – de interzicere a utilizării cianurilor în minerit. Unele țări europene au transpus rezoluția în legislația internă, dar nu și România, unde proiectele de lege anti-cianură sunt blocate în Camera Deputaților”, a explicat Goțiu.

Acesta a mai spus e interesant de aflat ce a făcut…

Citeste continuarea pe News 24

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close