Grindină cât mingea de tenis a lovit sudul Franței

Cod portocaliu de furtuni în Franța, în plin val de caniculă. Grindina de mărimea unei mingi de tenis a făcut dezastru în sud-vestul țării. De asemenea, bucățile de gheață au provocat pagube importante în agicultură, fie că au căzut direct pe câmp sau au distrus serele cultivatorilor. Totodată, pagube importante au suferit și vehiculele surprinse de grindină. Multe au parbrizul sau luneta sparte, plus urme de la forța ghiulelelor de gheață pe caroserie.

Furtunile cu vânturi puternice şi grindină urișă au lovit sud-vestul Franţei marţi, a transmis Prefectura din Bordeaux.

În plus, serviciile de urgenţe au răspuns la 900 de apeluri telefonice. Mii de persoane au rămas fără electricitate şi alte 30 au fost strămutate în adăposturi de urgenţă. O tabără de vacanţă cu 126 de copii şi 28 de profesori a trebuit să fie evacuată, iar doi copii au suferit răni uşoare.

Mai mult, decât atât, faimoasele podgorii şi alte culturi agricole din această regiune franceză au suferit pagube însemnate.

Serviciul naţional de meteorologie, Meteo France, a precizat că unele dintre bucăţile de grindină au avut diametre de şapte centimetri. Vânturile au înregistrat viteze de până la 115 kilometri pe oră.

În plus, alte furtuni sunt prognozate pentru această regiune, precum şi în Massif Central. Meteo France a emis un cod portocaliu de furtună pentru 27 dintre cele 96 de districte administrative din Franţa metropolitană şi prognozează pentru perioada următoare vânturi puternice, ploi abundente şi grindină.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata