Grupul francez Iliad vrea să preia cel mai mare operator de telefonie mobilă din Polonia

Foto: universfreebox.com
0 7

Intenţia grupul francez de telecomunicaţii Iliad SA, de a prelua operatorul de telefonie mobilă Play Communications SA, care este liderul pieţei din Polonia, pentru 2,2 miliarde de euro, va fii o operaţiune care îi va permite să se instaleze pe cea de-a treia piaţă europeană, după cele din Franţa şi Italia, transmite Reuters.

Astfel, compania controlată de omul de afaceri francez Xavier Niel a precizat că a încheiat deja un acord cu doi acţionari importanţi de la Play pentru a achiziţiona un pachet de control de 40% din acţiuni. Iliad a adăugat că va lansa o ofertă publică de 39 de zloţi pentru fiecare acţiune Play, o primă de 38,8% faţă de preţul înregistrat la închiderea ultimei şedinţe de tranzacţionare, ceea ce evaluează compania poloneză la 2,2 miliarde de euro.

„Această operaţiune constituie un nou punct de referinţă pentru grupul Iliad care îi dă acces la una dintre pieţele telecom din Europa cu un puternic potenţial. Graţie acestei operaţiuni, Iliad devine al şaselea grup telecom european”, a declarat directorul general de la Iliad, Thomas Reynaud.

În acest context, intrat pe piaţa de telefonie mobilă din Polonia în 2007, Play dispune de o cotă de piaţă de 29% cu cei 15 milioane de abonaţi, ceea ce îi conferă titlul de cel mai mare operator mobil din Polonia, susţine Iliad, care vrea să îl ajute să îşi dezvolte afacerile pe segmentul telefoniei fixe.

Astfel, în ultimele 12 luni, operatorul polonez a realizat o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro şi un profit operaţional de 532 de milioane de euro. Play este controlat de compania Olympia Development SA din Grecia şi firma Novator Partners LLP din Islanda.

În acest domeniu de activitate, Play concurează cu diviziile poloneze ale Orange SA şi Deutsche Telecom AG precum şi cu operatorul Plus controlat de Zygmunt Solorz, cel mai bogat om din Polonia.

Aşadar, prin adăugarea celor 15 milioane de abonaţi, grupul combinat Iliad va avea o bază solidă de 41 milioane de utilizatori în Franţa, Polonia şi Italia.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x