Guvernul a adoptat programul „Junior Centenar”. Statul deschide la Trezorerie câte un cont pentru fiecare copil. Părinţii pot depune minimum 1.200 de lei, anual, şi primesc o primă de 600 de lei

0 98

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a adoptat, joi, instituirea unui mecanism de economisire pentru copii, contul de economii „Junior Centenar”, care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri. Astfel, statul va deschide la Trezorerie pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani un cont special de economisire, în care părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală.

Astfel, potrivit Ordonanţei de Urgenţă, începând cu 2019, pentru suma minimă de 1.200 de lei depusă anual de părinte sau în cazul copiilor din sistemul de protecţie socială de stat în contul special de economisire statul contribuie cu o primă de 600 de lei, anual.

ATENŢIE: Banii economisiţi prin acest instrument pot fi retraşi după împlinirea vârstei de 18 ani pentru finanţarea studiilor universitare sau pentru a acoperi la momentul respectiv lipsa de venituri. Sumele pot fi retrase până la împlinirea de către titular a vârstei de 18 ani doar în cazul unor situaţii descrise expres în actul normativ, cum ar fi cazurile unor boli grave.

Anunţul a fost făcut de prim-ministrul Viorica Dăncilă, joi, în deschiderea şedinţei solemne a Executivului care are loc la Alba Iulia.

„Instituim astăzi un mecanism de economisire pentru copii, contul de economii Junior Centenar, care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri. Toţi copiii din România vor fi incluşi până la vârsta de 18 ani într-un mecanism activ de economisire. Concret, statul va deschide la Trezorerie pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani un cont special de economisire. În acest cont, părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului pot depune bani, iar statul…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x