Guvernul a sesizat CCR pe refuzul lui Klaus Iohannis de a semna propunerile de miniştri. Dăncilă: „Nu ne-am dorit acest lucru!”

0 99

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, în debutul şedinţei Executivului, că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Ministerul Transporturilor, în persoana lui Mircea Drăghici şi la Ministerul Dezvoltării Regionale, unde a fost propusă Lia Olguţa Vasilescu. Este vorba de a doua încercare de remaniere, după ce primele propuneri, Ilan Laufer la Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu, la Transporturi, au fost refuzate de preşedintele Klaus Iohannis.

Decizia a venit după o discuţie pe care premierul Viorica Dăncilă a avut-o, la Parlament, cu liderul PSD Liviu Dragnea, în cursul serii de miercuri.

„Singura situaţia incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul preşedinte Klaus Iohannis, prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante – mă refer la Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică, dar şi la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această periodă, cred că este important interesul României. Ne dorim să exercităm cu succes preşedinţia rotativă în toate domeniile de activitate, iar acest lucru nu se poate face, doar conferind întreaga autoritate şi legitimitate tuturor miniştrilor din cabinet”, a spus premierul.

Şefa Executivului a precizat că nu îşi mai pot permite să schimbe miniştri după ce au fost preluate dosarele, după ce au fost stabilite priorităţile pe fiecare domeniu în parte.

„De aceea, astăzi am sezizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona acest blocaj creat de domnul preşedinte. Nu ne-am dorit acest lucru, nu îmi doresc acest lucru, dar, aşa cum am spus anterior,…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x