Guvernul adoptă hotărârea de Guvern privind majorarea salariului minim

0 99

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că Guvernul adoptă în şedinţă hotărârea de Guvern privind majorarea salariului minim brut, la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei, pentru angajaţii cu studii superioare şi cu 1 an vechime. Executivul a renunţat la raportarea la vechimea în muncă, în privina majorării salariului minim. 

„Discutăm în şedinţa de astăzi hotărârea de guvern prin care majorăm salariul minim brut la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei, pentru angajaţii cu studii superioare şi cu 1 an vechime în domeniul acestor studii. Această decizie va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019”, a anunţat Dăncilă, la Paltul Victoria.

Joi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că în privinţa salariului minim diferenţiat Guvernul va lua în calcul doar studiile şi nu se va raporta la vechimea în muncă. „Pe salariul minim diferenţiat singurul lucru pe care-l luăm în calcul sunt studiile, nu ne vom referi la vechime”, spunea Viorica Dăncilă.

Salariul minim creşte, de la 1 ianuarie 2019, la 2.350 lei pentru personalul încadrat pe funcţii care necesită studii superioare şi care are cel puţin un an vechime în domeniul acestor studii, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Consiliul Economic şi Social.

Citeşte şi: FOTO/ La primărie, pe pavele, la școală, prin noroi. Cum explică primarul: „Acolo e șantier, doar nu era să construiesc școala în altă parte și să o plantez în Prigoreni”

Post-ul Guvernul adoptă hotărârea de Guvern privind majorarea salariului minim apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x