Guvernul adoptă vineri Ordonanţa privind introducerea de taxe. CES a dat aviz negativ (surse)

129

Guvernul condus de Viorica Dăncilă s-ar putea reuni din nou, vineri, într-o şedinţă în care se va adopta Ordonanţa care introduce noi taxe, de la 1 ianuarie 2019. Motul pentru care se va convoca şedinţa vineri este faptul că Parlamentul intră în vacanţă, de pe data de 23 decembrie, astfel că mâine este ultima zi de activitate în legislativ, iar după aceatsă dată, Executivul nu mai poate da Ordonanţe de Urgenţă.

Ordonanţa de Urgenţă anunţată de Eugen Teodorovici marţi seară nu va mai fi adoptată în şedinţa de Guvern de joi, aşa cum era planificat de dimineaţă. Actul normativ ar putea fi adoptat vineri, într-o nouă şedinţă, au precizat surse parlamentare.

În urma discuţiilor din biroul lui Liviu Dragnea, modificările la Pilonul II de pensii nu vor mai fi în Ordonanţă.

Singurele modificări posibile rămân acelea referitoare la mutarea a 0,5% din fond la Casa de Pensii şi la posibilitatea de a transfera banii din Pilonul II în Pilonul I.

În Ordonanţă va rămâne taxa pe lacomie, iar contribuția care trebuie plătită la ANRE se reduce de la 3 la 2 la sută din cifra de afaceri.

Consiliul Economic și Social a avizat negativ proiectul ordonanței de urgență prin care Guvernul introduce noi taxe, inclusiv așa-numita „taxă pe lăcomie”, îngheață o serie de drepturi ale bugetarilor și amână majorarea punctului de pensie până la 1 septembrie 2019, cu derogare de la prevederile legale în vigoare.

Citeşte şi:  Multe, dar scurte! România are 166 de kilometri de pârtii de schi. De Sărbători se deschide una dintre cele mai lungi, în inima Bucovinei

 

Post-ul Guvernul adoptă vineri Ordonanţa privind introducerea de taxe. CES a dat aviz negativ (surse) apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata