Guvernul ar putea anunţa introducerea de noi taxe pentru companii, după atacul lui Dragnea la sectorul energetic şi bancar. Teodorovici, declaraţie de presă la Guvern

0 96

Guvernul ar putea anunţa introducerea de noi taxe pentru companii, din diferite domenii, precum retail, energie, sistem bancar, jocuri de noroc. Ministrul Eugen Teodorovici urmează să facă declaraţii, marţi, la Palatul Victoria, de la ora 18.00, pe acest subiect. Intenţia Executivului vine la scurt timp după ce Liviu Dragnea a criticat dur, în Consiliul Naţional, sectorul energetic şi bancar.

Liberalii au atras atenţia asupra pericolului adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă, săptămâna aceasta, care va introduce noi taxe.

„În ședința de guvern de mâine Dragnea și Valcov, susținuți de Teodorovici și #ALDE, introduc OUG-ul care dinamitează tot sectorul privat și marchează revenirea României la socialism exact la 29 de ani dupa eliberare. Ordonanța are peste 60 de articole, fiecare articol cu o nouă taxă pentru fiecare sector din economie!!”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Senatorul PNL afirmă că OUG conține taxe pentru retail, energie, sistem bancar, jocuri de noroc etc, toate domeniile enumerate de Dragnea duminică seara.

„Această ordonanță nu a fost pusă în dezbatere publică și va aparea direct pe ordinea de zi în ședința de guvern. Nu-i mai interesează nimic. Bugetul este în FALIMENT și ei au promis pensii, pensii speciale, salarii. Vor forța sectorul privat să platească”, a mai scris Cîţu.

Marţi, Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) a avertizat că impozitarea cifrei de afaceri ar avea consecinţe devastatoare asupra securităţii energetice a României şi şi-a exprimat îngrijorarea privind recentele declaraţii politice care ”stigmatizează companiile energetice”.

ACUE a avertizat, totodată, că întreaga economie românească ar avea de suferit în urma…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x