Guvernul Dăncilă se reuneşte în şedinţă solemnă, la Alba Iulia

0 95

Guvrnul condus de Viorica Dăncilă participă joi, la Alba Iulia, la o şedinţă solemnă de Guvern dedicată celebrării Zilei Naţionale a României în anul Centenarului Marii Uniri.

Şedinţa va avea loc de la ora 10,30 în Cetatea Alba Carolina, în Sala Unirii, potrivit programului premierului.

La finalul şedinţei, Viorica Dăncilă va participa la ceremonia de semnare a acordurilor între Guvern şi Federaţiile Sindicale Reprezentative din Învăţământ, respectiv între Executiv şi Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii.

Ulterior, şefa Guvernului va semna în Cartea de onoare a Cetăţii Alba Carolina.

Şedinţa solemnă de Guvern va fi precedată de o vizită a premierului Dăncilă la Monumentul Unirii din Alba Iulia şi de o întrevedere cu arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu Pop. Totodată, Dăncilă va participa la ceremonia de depunere a unei coroane de flori la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul.

Parlamentul a votat, miercuri, ca municipiul Iaşi să devină Capitală istorică, iar Alba Iulia, Capitala Marii Uniri. Votul este final, astfel că proiectul merge la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

Prin adoptarea acestui act normativ, municipiul Alba Iulia primeşte recunoaşterea pentru rolul esenţial în formarea statului român modern. La 1 decembrie 1918, în Sala Unirii din Alba Iulia, s-a semnat „actul de naştere” al României Mari. Capitala de suflet a românilor de pretutindeni a fost Capitala Unirii teritoriilor româneşti şi sub domnia lui Mihai Viteazul.

Citeşte şi: VIDEO/ Şedinţa solemnă de Centenar, marcată de parlamentari cu jocuri pe telefon, poze şi muzică în căşti. Reacţia unui senator filmat distrându-se: „Aşa, şi?”

Post-ul Guvernul Dăncilă se reuneşte în şedinţă…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x