Guvernul se angajează să majoreze sumele alocate Educaţiei cu cel puţin 15% pe an şi să devanseze creşterile salariale în 2020. Profesorii primesc 6 salarii, când ies la pensie

0 91

Guvernul Viorica Dăncilă, convocat joi la Alba Iulia, cu ocazia Centenarului, a aprobat, prin memorandum, un Acord cu Federaţiile Sindicale Reprezentative din Învăţământ, prin care se angajează să ia măsuri de sprijinire a Educaţiei, prin majorarea sumelor alocate Educaţiei, anula, cu cel puţin 15%, şi devansarea majorărilor salariale prevăzute până în 2022 până la data de 1 septembrie 2020. Guvernul le dă cadrelor didactice cu o vechime efectivă în învăţământ de minimum 30 de ani, la pensionare, şase salarii medii brute pe economie, mai prevede Acordul. 

Acordul a fost semnat de premierul Viorica Dăncilă şi de liderii federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ: Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater, Simion Hăncescu, presedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, şi Marius Nistor, preşedintele Sindicatului din Învăţământ Spiru Haret.

Acordul are în vedere creşterea sumelor destinate finanţării Educaţiei cu cel puţin 15% anual, comparativ cu bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puţin 6% din PIB şi „devansarea creşterii salariale prevăzute până în anul 2022, până la data de 1 septembrie 2020”.

Dăncilă acordă cadrelor didactice cu o vechime efectivă în învăţământ de minimum 30 de ani, la pensionare, şase salarii medii brute pe economie

Totodată, documentul prevede „acordarea a două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală şi materiale didactice” şi „acordarea unei sume de până la 5.000 euro pentru achiziţia şi modernizarea unei locuinţe, precum şi cumpărarea terenului necesar construcţiei, pentru personalul didactic din mediul rural”.

Conform Acordului, cadrelor didactice cu o vechime…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x