Guvernul se reuneşte în şedinţă, la Palatul Victoria. Proiectul de buget pe 2019, amânat pentru o şedinţă extraordinară, în week-end


Guvernul Viorica Dăncilă se reuneşte, miercuri, în şedinţă, pe ordinea de zi lipsind proiectul bugetului de stat pe 2019. După ce ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici şi consilierul pe probleme economice al premierului, Darian Vâlcov, au dat asigurări că bugetul este finalizat, încă nu a fost publicat pentru a sta în dezbatere publică, nici până astăzi. În plus, după de s-a avansat convocarea unei şedinţe de Guvern extraordinare, pentru vineri, data acesteia s-a amânat, pentru week-end.

Guvernul este aşteptat să adopte proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2019, pentru a-l trimite, mai apoi, la Parlament. Între timp, au apărut deja critici la adresa Executivului.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat nemulțumită de faptul că Executivul taie de la bugetele locale și de modul în care vrea acesta să repartizeze impozitul pevenit primăriilor și consiliilor județene.
Edilul spune că dacă reduce bugetul Primăriei Capitalei, atunci Guvernul ar trebui să-i preia atribuțiile, precum gestionarea transportului public sau finanțarea celor 20 de spitale din subordinea ASSMB.

Legislativul îşi începe activitatea, după vacanţa de iarnă, luni, pe 4 februarie. Atunci, proiectul de lege ar urma să fie repartizat la comisii şi mai apoi să fie adoptat în plenul reunit.

Preşedintele Klaus Iohannis a taxat lipsa bugetului pe anul în curs, până la această dată.
Şeful statului a cerut Guvernului, că vină cu un buget realist pe 2019 şi să înceteze cu experimentele fiscale, făcând referire la Ordonanţa dată la finalul anului trecut, prin care s-au introdus noi taxe.
 „Solicit Guvernului să vină cu un buget realist pe 2019”, a spus Klaus Iohannis, în discursul susţinut la recepţia…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata