Guvernul stabileşte plafonul pentru cheltuielile de cazare ale demnitarilor din Executiv, la maximum 55.000 de lei, anual


Guvernul Dăncilă se reuneşte, vineri, în şedinţă, după ce toată săptămâna, miniştrii au au prezentat, la Bruxelles, priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE, pe domenii. Pe ordinea de zi a şedinţei se află un proiect de hotărâre care stabileşte decontarea cheltuielilor de cazare pentru vicepremieri, miniştri şi miniştri delegaţi care folosesc locuinţele administrate de RA-APPS. Anul acesta, plafonul maxim de decontare a fost stabilit la 55.000 lei, pe an. 

Astfel, chiria demnitarilor va costa, lunar, în jur de 4.500 de lei, bani care vor fi plătiţi de statul român.

Potrivit proiectului de Hotărâre, toții șefii de instituții care nu au domiciliul în București vor beneficia de imobile aflate în proprietatea privată a statului sau de la Regia Autonomă Administrația Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Statul va deconta cheltuieli de cazare de până la 55.000 de lei pe an, pe toată durata mandatului demnitarilor.

Astfel, miniştrii, inclusiv persoanele care ocupă funcţii asimilate celei de ministru, precum şi miniştrii delegaţi, care nu deţin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinaţia locuinţe în municipiul Bucureşti, beneficiază, pe durata mandatului, în lima unui plafon maxim anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia locuinţă de serviciul din fondul locativ aflat în administrarea Regiei Autonome «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat»”, prevede proiectul de hotărâre publicat pe site-ul Guvernului.

Actul normativ prevede decontarea cheltuielilor de cazare pentru locuinţele aflate în proprietatea RA-APPS şi propuse în vederea vânzării, în limita a maxim…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata