Guvernul va aloca în acest an încă 25 de milioane de lei pentru realizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav

Foto: braşovstiri.ro
0 31

 În cursul acestui an, guvernul va aloca încă 25 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru realizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

” În judeţul Braşov printre proiectele pe care le analizăm se află şi Aeroportul Braşov, o investiţie extrem de importantă pentru dezvoltarea judeţului Broaşov şi a judeţelor din vecinătate. Lucrările se desfăşoară într-un ritm susţinut, progresul este evident faţă de vizita anterioară. Aeroportul este finanţat de Consiliul Judeţean, de Primărie şi, evident, şi de Guvern. În plus faţă de cele 50 de milioane alocate prin legea bugetului de stat pentru acest obiectiv de investiţii, Guvernul va mai aloca în cursul acestui an încă 25 de milioane din Fondul de rezervă al Guvernului şi, de asemenea, şi anul viitor vom veni cu sumele necesare în completarea resurselor de care dispun autorităţile locale (…) astfel încât să fim siguri că această investiţie este finalizată cât mai repede „, a declarat Ludovic Orban joi, aflat într-o vizită la şantierul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav.

În vizita pe care o efectuează în judeţul Braşov, premierul este însoţit de miniştrii Ion Ştefan, Nelu Tătaru şi Lucian Bode, aceştia vor merge la mai multe obiective.

La obiectuvul principal, cele trei niveluri ale terminalului viitorului aeroport din Braşov au fost ridicate în totalitate, în prezent constructorul lucrând la acoperiş şi faţadă, astfel că lucrarea ar putea fi finalizată la sfârşitul lunii noiembrie, informa săptămâna trecută Consiliul Judeţean Braşov.

„La intrarea în terminalul de pasageri a început montarea arcelor, acele elemente arhitecturale spectaculoase şi complexe din punct de vedere ingineresc, inspirate din moştenirea culturală a Braşovului, care conferă unicitate şi identitate acestui obiectiv. Ele au fost proiectate de renumitul arhitect braşovean Dorin Ştefan şi, pe lângă aspectul estetic deosebit pe care îl conferă clădirii, au şi funcţiunea practică de a susţine acoperişul”, a precizat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Oreşedintele CJ Braşov, Veştea a precizat că, în paralel, se derulează mai multe lucrări de infrastructură la obiectivul de investiţii.

„Mă refer la utilităţile care sunt necesare la aeroport. Se lucrează atât la conducta de apă-canalizare, cât şi la cele de electricitate şi gaze naturale, astfel încât, în momentul în care va fi finalizat terminalul, vom avea şi branşamentele necesare pentru toate utilităţile. Sper ca, în perioada următoare, să aducem echipamentele de securitate, care au fost comandate încă de la începutul acestui an, în Germania. Se lucrează foarte intens şi la balizaj, la sistematizarea pe verticală şi la celelalte nouă obiecte din cadrul Masterplanului Aeroportului”, a precizat Veştea, după o vizită efectuată pe şantier.

Construcţiile la terminalul de pasageri al Aeroportului Braşov-Ghimbav au început în luna martie a acestui an.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata