Guvernul va da Ordonanţa de amnistie şi graţiere, până pe 15 ianuarie. Vor scăpa de închisoare toţi cei condamnaţi până la 10 ani (SURSE)

0

Decizie de ultimă oră în PSD. Guvrnul condus de Viorica Dăncilă va da Ordonanţă de amnistie şi graţiere, până pe 15 ianuarie. Ordonanţa de Urgenţă va fi semnată şi asumată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit surselor din PSD şi ar cuprinde pedepsele până în zece ani, care vor fi iertate.

Pentru ca ordonanţa să intre în vigoare imediat, Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară. Cu acest prilej, în ianuarie se va dezbate şi bugetul de stat pe 2019.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi-ar fi dat acordul pentru a semna Ordonanţa de Urgenţă, în discuţiile cu conducerea PSD.

Semnalul privind amnistia şi graţierea a fost dat clar, duminică, în Consiliul Naţional al PSD.

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a cerut, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD, premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să se folosească de prevederea constituţională şi să dea amnistia şi graţierea.

Şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a sugerat că este de acord cu amnistia şi graţierea: „Trebuie să existe un moment zero, să tragem o linie și să o luăm de la capăt. Datorăm asta miilor de familii pe care sistemul le-a abuzat”

Citeşte şi: Michael Ringier, patronul trustului care deține și Libertatea, despre problemele din Europa de Est: când suntem amenințați politic și nu numai, e amenințat, de fapt, conținutul nostru jurnalistic!

Post-ul Guvernul va da Ordonanţa de amnistie şi graţiere, până pe 15 ianuarie. Vor scăpa de închisoare toţi cei condamnaţi până la 10 ani (SURSE) apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata