Guvernul vrea o rețea națională de magazine de stat, care va vinde produse autohtone. Se înfiinţează Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA

0 95

Guvernul a înfiinţat, joi, Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA. Este vorba despre un mecanism național de magazine de stat care va asigura achiziția, sortarea, procesarea primară, standardizarea și distribuția către rețele comerciale interne sau de export a produselor autohtone.

„Adoptăm astăzi un act normativ prin care instituim acest mecanism comercial funcţional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale şi să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe”, a declarat Viorica Dăncilă, la Alba Iulia.

Premierul a adăugat că, astfel, Guvernul îşi propune crearea unei surse de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural, odată cu garantarea veniturilor agricultorilor pentru a evita migraţia către mediul urban.

Casa Română de Comerț Agroalimentar “UNIREA” este o societate comercială de interes național, menită să contribuie pro-activ la implementarea politicii agricole naționale, prin valorificarea integrată și integrală a potențialului agricol de care dispune România, respectând direcțiile strategice ale Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene și prevederile Programului de Guvernare. Astfel, se creează un mecanism național care va asigura achiziția, sortarea, procesarea primară, standardizarea și distribuția către rețele comerciale interne sau de export.

Casa de Comerț Agroalimentar se bazează pe 3 piloni de structurare și dezvoltare:

O rețea națională, în profil teritorial de clustere agricole, care va integra la nivelul uneia sau mai multor UAT-uri, resursele locale de producție agricolă și servicii specifice având în structură cel puțin un centru de…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x