Hrană caldă în sistem catering oferită copiilor de la grădiniţele şi şcolile din comuna Drăguşeni

Foto: digi24.ro
0

În baza unui program derulat de administraţia locală, peste 200 de copii de la grădiniţele şi şcolile din comuna Drăguşeni din judeţul Botoşani primesc, în pauza de masă, pachete cu hrană caldă.

Astfel, primăria Drăguşeni a încheiat un contract cu o firmă de catering pentru livrarea zilnică a caserolelor cu mâncare caldă pentru preşcolari şi elevi. În prima etapă, masa caldă este oferită doar preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar, însă, de anul viitor, programul va fi extins şi pentru elevii din ciclul gimnazial.

“Meniul variază de la o zi la alta. Într-o zi avem orez cu carne, într-o altă zi cartofi cu pulpiţe de pui. În fiecare zi le este oferit altceva. (…) Este un program foarte necesar pentru copii şi pentru părinţii acestora. Să ştiţi că nici copiii nu mai lipsesc de la şcoală şi devin mai atenţi la şcoală”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul din Drăguşeni, Eugen Nechita.

Pentru acest program, Primăria Drăguşeni a alocat, din bugetul local, o sumă anuală de 120.000 de lei, însă, anul viitor, când va fi aprobat bugetul pe 2021, fondurile vor fi suplimentate, astfel încât hrana caldă să fie oferită tuturor elevilor.

În plus, acest program se derulează în paralel cu programul guvernamental “Lapte şi corn”.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close