Hurduc: Conectivitatea, punctul central al schimburilor economice şi comerciale în sud-estul Europei

0 175

Ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Hurduc, a participat, la Sarajevo, la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), prilej cu care demnitarul român a subliniat că, prin promovarea digitizării şi a conectivităţii împreună cu dezvoltarea cercetării şi inovării, UE şi regiunea sud-est europeană pot îmbunătăţi competitivitatea economiei şi a industriei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Cercetării şi Inovării, ministrul Nicolae Hurduc a arătat că Preşedinţia română a Consiliului de Miniştri al UE a inclus, printre priorităţile sale, conectivitatea, "care trebuie să reprezinte punctul central al schimburilor economice şi comerciale în regiune, inclusiv între regiune şi UE".

De asemenea, demnitarul român a punctat că obiectivul fundamental de politică externă al României faţă de Europa de Sud-Est îl reprezintă asigurarea condiţiilor pentru ca întreaga regiune să ajungă să facă parte din structurile europene şi euro-atlantice în conformitate cu aspiraţiile acestor ţări.

"În mandatul la Preşedinţia Consiliului UE, România a acordat o importanţă deosebită avansării procesului de extindere, ca o condiţie prealabilă pentru stabilitatea, securitatea şi prosperitatea regiunii şi a întregului continent european. În toate demersurile întreprinse în sprijinul extinderii în timpul mandatului României, am fost ghidaţi de convingerea că aceasta este una dintre cele mai de succes politici ale UE, cu o puternică putere de transformare pentru societăţi şi economii", a declarat Hurduc, conform sursei citate.

Oficialul român a caracterizat cooperarea regională drept un instrument esenţial pentru susţinerea efortului de integrare europeană, "având capacitatea de a proiecta puterea sa reformatoare în ceea ce priveşte standardele şi valorile comune în regiune". El a reiterat importanţa pe care România o acordă…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x