Iaşi: Liberalii consideră că bugetul alocat judeţului, în 2019, este un buget al umilinţei, o politică a bătăii de joc

0 91

Liberalii ieşeni au criticat în termeni duri alocările bugetare care au fost făcute de actuala guvernare judeţului, susţinând că "acesta este un buget al umilinţei" şi "o politică a bătăii de joc faţă de Iaşi".

Deputatul Marius Bodea, preşedintele Organizaţiei municipale Iaşi a PNL, consideră că "realitatea este absolut jignitoare" pentru judeţ în ceea ce priveşte bugetul alocat pentru drumurile judeţene, ştiut fiind faptul că judeţul Iaşi are cea mai mare suprafaţă de astfel de drumuri.

"Propaganda precum că pesediştii din Iaşi, primarul Chirica, preşedintele CJ Maricel Popa, parlamentarii PSD s-au luptat pentru buget s-a încheiat în momentul votării bugetului. Judeţul Iaşi are cea mai mare reţea de drumuri judeţene din România, 1.000 de kilometri, dar a primit în acest an 9.910 lei, adică o sumă ridicolă, pentru că Bacău a primit 12.514 lei, Botoşani – 20.831 lei, Neamţ – 15.027 lei, Vaslui – 20.398 lei, Suceava – 14.617 lei, iar Teleorman – 19.273 de lei. Sumele sunt cu mult peste Iaşi, deşi au de două ori mai puţine drumuri. Asta este o politică a bătăii de joc faţă de Iaşi în primul rând. Asta se datorează faptului că avem un epigon politic în fruntea Consiliului Judeţean", a declarat deputatul Marius Bodea, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, o situaţie similară se întâlneşte şi în ceea ce priveşte infrastructura, Ministerul Transporturilor, în calitate de ordonator de credite, alocând sume chiar şi de 20 de ori mai mari unor judeţe mult mai mici comparativ cu Iaşi.

"Lucrurile nu sunt întâmplătoare. Ministerul Transporturilor a alocat pentru judeţul Iaşi 14,5 milioane de lei. În comparaţie, Bacău are de 16 ori mai mult, Vaslui de două ori mai mult, Suceava de patru ori mai mult, Teleorman, ce să vedeţi, a primit de şase ori mai mult decât judeţul Iaşi, iar Dolj de 20 de ori mai mult. Este evident că este o bătaie de joc dacă în…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata