Igor Dodon, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Justiția din Republica Moldova a hotărât, joi, 26 mai arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a fostului președinte Igor Dodon, suspectat de corupție și trădare.

Mai mult, procurorii au cerut  arestarea preventivă a lui Igor Dodon pentru 30 de zile. Această hotărâre a fost luată, în schimb, în cazul cumnatului său, Petru Merineanu, care va fi încarcerat, notează agora.md.

De asemenea, procurorul care instrumentează dosarul fostului șef de stat, Petru Iarmaliuc, a precizat că a cerut aplicarea măsurii de arest preventiv pentru că exista riscul ca acesta să se sustragă urmăririi penale. Fostul președinte al R. Moldova se pregătea să plece din țară în ziua de 26 mai, spune procurorul, citat de agora.md.

De aemenea, procurorul Petru Iarmaliuc a transmis că va contesta decizia de joi a instanţei de fond, pentru că o crede neîntemeiată. După părerea sa, Igor Dodon ar putea în acest mod să comunice cu persoane implicate în acest caz, transmite Radio Chişinău, citat de Agerpres.

La ieşirea din sala de judecată, Igor Dodon a declarat  că acest dosar este unul politic şi că ar fi fost realizat la comanda preşedintei Maia Sandu pentru a distrage atenţia de la problemele din Republica Moldova şi a lichida opoziţia, conform sursei citate.

În plus, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actualul președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, fusese reţinut marți pentru 72 de ore pentru acuzații de corupție și trădare. Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, împreună cu procurorii anticorupție, au  făcut percheziții la domiciliul fostului președinte, al mamei acestuia și al cumnatului fostului președinte.

Circa jumătate de milion de lei moldovenești (aproape 121.000 de lei) și zeci de mii de euro ar fi fost găsiţi de procurori în acasă la fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și la rudele acestuia.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata