Ilan Laufer continuă să acuze că este victima antisemitismului. Ce sfat îi dă Maria Grapini

Ilan Laufer, propus iniţial de PSD la MInisterul Dezvoltării Regionale, şi refuzat de preşedintele Klaus Iohannis, s-a lansat într-un atac dur la adresa şefului statului, pe care l-a acuzat de „antisemitism”, într-o declaraţie oficială susţinută la sediul central al PSD. Ulterior, Liviu Dragnea a anunţat că nu susţine nici el, şi nici partidul, această opinie. Ilan Laufer nu a mai fist nominalizat pentru un alt portfoliu în Guvernul Dăncilă, în urma acestei ieşiri publice.  

„Sunt profund mâhnit de valul de reacții la adresa mea. Sunt român și simt românește. În tot ce am făcut am avut un singur crez: România este Țara mea și lupt pentru valorile ei și pentru unitate națională. Religia nu trebuie să fie un motiv care să justifice reacţiile antisemite la adresa mea”, a scris Laufer, pe Facebook.

Europarlamentarul Maria Grapini i-a scris un mesaj, la comentarii: „Draga Ilan, daca îți mai amintești ce îți spuneam cand ai lucrat voluntar ca si consilierul meu si mai apoi ca ministru, te rog sa le iei in calcul. Te rog, nu da curs conflictului declanșat! Ești tânăr si ai o viața in fata! Ai o familie frumoasa si poti fi un întreprinzător excelent. Sunt momente cand cel mai înțelept cedează! Nu au romanii nimic cu tine, stii ca ai multi, multi prieteni! Îți doresc sănătate si putere de munca!”.

Ilan Laufer a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul Partidului Social Democrat (PSD), că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata