Împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare: Atacurile la adresa minorităţii germanilor din România – inacceptabile

0 75

Împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare şi Minorităţi, dr. Bernd Fabritus, a afirmat vineri că atacurile la adresa minorităţii naţionale a germanilor din România au ajuns la un nivel care nu poate fi acceptat şi a menţionat că "în urma densităţii acestor atacuri", Consiliul Europei ar putea "decide o monitorizare specială".

"Îmi face deosebită plăcere să constat că România are un sistem de protecţie a minorităţilor exemplar în Europa. În schimb, este foarte trist să constat că practica, în viaţa cotidiană din România, pare să fie alta. Atacurile inacceptabile la adresa minorităţii naţionale a germanilor din România au ajuns la un nivel care nu poate fi acceptat într-o ţară în secolul al XXI-lea şi într-o ţară care a ratificat convenţia cadru pentru protecţie minorităţilor", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Bernd Fabritius, care a participat la seminarul cu tema "Centenarul Marii Uniri – 100 de ani de la Rezoluţia Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia".

Oficialul german spune că "Guvernul României trebuie să-şi asume aceste atacuri, pentru că ele sunt de o anvergură atât de amplă, încât, dacă rămân necontestate de Guvern, acesta lezează obligaţia sa de a proteja minoritatea germană nu numai pe baza convenţiei cadru a Consiliului Europei, ci şi pe baza Convenţiei bilaterale româno-germane din anul 1992".

Bernd Fabritus a amintit, în acest sens, declaraţia senatorului Liviu Pop, preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, care ar "denigra Forumul Democrat al Germanilor, în totalitate, ca organizaţie nazistă".

"Este o insultă, o calomnie nepermisă la adresa tuturor membrilor din această comunitate, o declaraţie care a fost culminată ulterior de o declaraţie a domnului consilier şef al doamnei prim-ministru, domnul Vâlcov, care, la fel, este de neacceptat. M-am bucurat, la un moment dat, să aflu că preşedintele partidului de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x