Imran Khan din Pakistan primește cauțiune de la tribunalul anti-terorism

De Jurnalul Național Externe Justiţie 149 citiri
3 min citire
Fostului premier i s-a acordat cauțiune până pe 8 iunie în opt cazuri legate de violențe la complexul judecătoresc în luna martie a acestui an.

Fostul prim-ministru al Pakistanului, Imran Khan, i s-a acordat cauțiune în mai multe cazuri de către o instanță antiteroristă din capitala Islamabad.

Rapoartele din presă au declarat marți că șefului partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) i s-a acordat cauțiune până pe 8 iunie în opt cazuri legate de violență la complexul judecătoresc în martie anul acesta.

Soția lui Khan, Bushra Bibi, a primit, de asemenea, cauțiune de protecție până pe 31 mai într-un caz de corupție de marți de către tribunalul Biroului Național de Responsabilitate (NAB) din Islamabad.

Khan, care spune că se confruntă cu aproape 150 de cazuri legale împotriva lui de când a fost înlăturat de la putere în aprilie anul trecut, va fi prezentat în fața unui alt tribunal NAB din orașul garnizoană Rawalpindi mai târziu în cursul zilei.

Cuplul este acuzat că a acceptat cadoul de proprietate pentru a construi o universitate privată în schimbul acordării de beneficii unui magnat imobiliar. Khan neagă acuzația, spunând că el și soția sa nu au fost implicați în nicio faptă greșită.

Personalul de securitate cu scuturi balistice escortează un vehicul care îl transportă pe Khan în timp ce acesta pleacă după ce s-a prezentat în fața unui tribunal antiterorist din Islamabad (Aamir Qureshi/AFP)

Evoluțiile au loc în timp ce autoritățile reprimă susținătorii liderului opoziției din Pakistan.

Mii de persoane au organizat proteste violente și au atacat proprietăți publice și instalații militare după arestarea lui Khan la începutul acestei luni.

Violența s-a diminuat după ce Khan a fost eliberat la ordinul Curții Supreme a țării. Zece persoane au fost ucise în confruntări cu forțele de securitate.

Khan a făcut campanie împotriva guvernului succesorului său, prim-ministrul Shehbaz Sharif, susținând că înlăturarea sa a fost ilegală și cerând alegeri anticipate.

După ce tribunalul de la Islamabad i-a acordat marți lui Khan protecție împotriva arestării până pe 8 iunie, el și soția sa au plecat în Rawalpindi din apropiere pentru a se prezenta în fața instanței NAB.

Sursa – www.aljazeera.com