În acest an, apare o nouă criptomonedă

O nouă criptomonedă va fi lansată și va fi specială pentru plăți, anunță presa internațională. Potrivit spuselor responsabilului pentru cripto și monede digitale, aceasta este una stabilă.

PayPal Coin o nouă criptomonedă. Va fi specială pentru plăți

Compania PaxPal Holdings a confirmat că va lasa propria criptomonedă, care va purta numele de PayPal Coin. Dezvoltatorul Steve Moser este cel care a descoperit pentru prima dată dezvoltarea unei astfel de monede în codul sursă al aplicației PayPal pentru iPhone, arată cointelegraph.com.

Vicepreședintele senior al Paypal pentru cripto și monede digitale, Jose Fernandez da Ponte, a confirmat dovezile găsite în aplicație și a adăugat că o monedă stabilă este în curs de explorare.

Astfel, „Explorăm o monedă stabilă; dacă și când încercăm să mergem mai departe, desigur, vom lucra îndeaproape cu autoritățile de reglementare relevante”, spune el pentru Bloomberg.

În acest sens, un purtător de cuvânt al companiei a precizat că aceste coduri sursă au fost dezvoltate într-un hackathon recent.

Numele, sigla și caracteristicile acestei monede pot fi modificate înainte de lansare. De asemenea, presa internațională aduce aminte că PayPal a introdus noi funcții care facilitează plata cu monedele digitale.

PayPal Coin, monedă digitală pentru plăți

În opinia sa de atunci, într-un interviu oferit în cursul lunii noiembrie 2021, Jose Fernandez da Ponte a declarat că PayPal nu a văzut o monedă stabilă care să fie creată special pentru plăți. El mai spunea că printr-o monedă stabilă se referă la o monedă care ar trebui să susțină plăți la scară, asigurând în acelați timp și securitatea rețelei.

În viziunea sa, „Ar trebui să existe claritate cu privire la regulament, cadrele de reglementare și tipul de licențe care sunt necesare în acest spațiu”, spunea el în interviul de la finalul anului trecut.

Din acest punct de vedere, pe lângă lansarea propriei monede stabile, PayPal a luat și măsuri proactive pentru a răspândi servicii legate de criptomonede în jurisdicții din afara Statelor Unite.

În septembrie 2021, compania a anunțat lansarea de noi servicii de tranzacționare Bitcoin pentru piața din Regatul Unit. După cum a raportat Cointelegraph, clienții pot tranzacționa criptomonede majore, inclusiv Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), Litecoin ( LTC ) și Bitcoin Cash ( BCH ).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata