În anul 2020, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a efectuat peste jumătate de milion de intervenţii

117

Anul 2020 a fost un an dificil din punct de vedre al sănătăţii. În acest sens, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a efectuat, peste jumătate de milion de intervenţii, a declarat, joi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, cu ocazia prezentării Raportului de activitate al DSU şi al instituţiilor aflate în coordonarea acestuia.

Astfel, Arafat a precizat că, în perioada menţionată, Inspectoratul General de Aviaţie a efectuat 8.463 de ore de zbor, au avut loc peste trei milioane de intervenţii ale ambulanţei şi au fost transportaţi 3.200.000 de pacienţi la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„La IGSU, o intervenţie nu înseamnă o maşină. Mersul la inundaţii, la IGSU poate să însemne 300 de oameni şi se notează ca o intervenţie. Şi mersul la un caz medical, cu un singur pacient, este tot o intervenţie. Aşa că aceste cifre ascund, în spatele lor, un efort major şi un număr major de ore/om de lucru care au fost implementate pe teren de către colegii noştri din toate sectoarele”, a spus şeful acestui departament Raed Arafat.

Acesta a adăugat că impactul bugetar al sectorului de urgenţă în 2019 a fost 0,61% din PIB, iar în 2020 a fost de 0,76%, în condiţiile în care PIB-ul a avut o scădere de 4-5%.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata