În anul 2030, Japonia ar putea interzice vânzarea de vehicule pe benzină sau motorină începând de la mijlocul anilor 2030

169
Joi 3 decembrie, mai multe media locale, au anunţat că Japonia intenţionează să interzică vânzarea de autovehicule noi echipate cu motoare care funcţionează cu benzină sau motorină începând de la mijlocul anilor 2030, în cadrul eforturilor care vizează atingerea neutralităţii climatice până în 2050, au anunţat joi mai multe media locale preluate de AFP.

În acest sens, guvernul japonez şi producătorii de vehicule ar fi în discuţii cu privire la acest proiect care ar urma să fie aplicat la mijlocul anilor 2030 şi ale cărui detalii ar putea fi anunţate încă de săptămâna viitoare, susţine cotidianul Mainichi. La rândul său, postul public de televiziune NHK a informat că Ministerul japonez al Industriei analizează introducerea obligativităţii ca toate noile vehicule să fie vehicule electrice, adăugând că Ministerul va finaliza o ţintă oficială după discuţiile cu un panel de experţi în perioada următoare.

La rândul său şi premierul nipon Yoshihide Suga s-a angajat, în luna octombrie că Japonia îşi va reduce la zero emisiile de carbon până în 2050, astfel încât marii constructori auto niponi trebuie să îşi pregătească strategii vizând limitarea emisiilor de CO2.

În contextul auto, exceptând Marea Britanie, unele părţi din SUA şi Canada, Norvegia şi Germania, nu există planuri vizând introducerea de restricţii pentru automobilele care utilizează combustibili fosili. Iar Uniunea Europeană ar urma să decidă în cursul acestei luni cu privire la aceste noi restricţii.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata