În apropierea Anului Nou chinezesc se înăspresc restricţiile în China

0 111

China a întărit sâmbătă restricţiile în două oraşe strategice situate la sud de Beijing, deja plasate în carantină, în speranţa că va reuşi să stăvilească răspândirea COVID-19, cea mai gravă după şase luni în această ţară unde noul tip de coronavirus a apărut în urmă cu un an, informează AFP.

În oraşul Shihiazhuang a suspendat traficul matroului şi le-a interzis locuitorilor să iasă din case o săptămână, odată cu apropierea Anului Nou chinezesc, celebrat în februarie,   pentru „a ajuta la prevenţia şi controlul epidemiei”, au anunţat autorităţile. La rândul lor, locuitorilor din Xingtai li s-a interzis să iasă din locuinţe timp de o săptămână.

În total, 18 milioane de locuitori din provincia Hebei, în vastele comune Shijiazhuang şi Xingtai, care au importante zone rurale, nu mai pot ieşi din locuinţe decât pentru motive de maximă urgenţă, în urma apariţiei câtorva cazuri de contaminări în ultimele zile.

Şcolile sunt închise, precum şi mijloacele de comunicaţie (autostrăzile, aeroportul, trenurile, autocarele pe distanţe lungi) în aceste două oraşe din Hebei, provincia ce înconjoară Beijingul.

În contextul pandemiei, China a reuşit în primăvară să stăvilească epidemia care s-a răspândit de atunci pe tot globul, provocând până acum 1,9 milioane de decese la nivel mondial. Această ţară numără oficial 4.634 de decese cauzate de COVID-19, ultimul înregistrat în mai.

Însă în ultima săptămână Hebei a anunţat peste 300 de contaminări, dintre care aproape 200 asimptomatice. Acum, China numără 87.000 de cazuri de infectare cumulate într-un an, cifră mult mai mică decât bilanţurile considerabile anunţate în ţările occidentale.

Autorităţile chineze subliniază în ultimele luni că noile contaminări corespund tulpinilor provenite din străinătate care au ajuns în China prin intermediul persoanelor ce au călătorit afară sau prin alimente congelate.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata