În Botoşani, grădiniţele cu program prelungit sunt nevoite să organizeze program alternativ pentru somnul de prânz al preşcolarilor

Foto: ziaruldevrancea.ro
0 3

Monica Adăscăliţei directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), a declarat că grădiniţele cu program prelungit din judeţul Botoşani vor fi nevoite să organizeze program alternativ pentru somnul de prânz al preşcolarilor.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, pe fondul pandemiei de COVID-19, unităţile de învăţământ preşcolar vor folosi doar jumătate din paturile disponibile pentru somnul de prânz al copiilor, ceea ce presupune că jumătate dintre părinţi vor fi nevoiţi să îşi ia copii acasă.

„Dacă sunt părinţi care ţin neapărat să îşi lase copilul să doarmă la grădiniţă, acesta va trebui să îşi asume această decizie şi să dea o declaraţie pe propria răspundere”, a afirmat Adăscăliţei.

În domeniu de referinţă, la nivelul judeţului Botoşani, din totalul celor 131 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, 105 au propus să implementeze scenariul verde, în timp ce 26 unităţi vor funcţiona aplicând scenariul galben.

Pe raza judeţului Botoşani,din cele 26 unităţi de învăţământ, 22 sunt unităţi de stat iar patru sunt particulare. De asemenea, din totalul celor 26 de şcoli, 18 sunt situate în municipiul Botoşani, şase sunt în municipiul Dorohoi, una din Flămânzi şi una în Cristineşti.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata