În data de 11-02-2021 se încheie consultarea publică pentru modificarea HG privind organizarea şi funcţionarea ADR

0 207

În contextul politico-economic actual, procedura de consultare publică referitoare la Proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 89/2020 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Digitalizarea României se încheie peste patru zile, anunţă ADR printr-un comunicat.

Acest proiect de act normativ a fost publicat în consultare publică în data de 2 februarie din acest an.

„Punerea în consultarea publică a acestui document este parte a procesului de consolidare a arhitecturii guvernamentale în sfera transformării digitale, un proces necesar la acest moment, pentru că ADR va avea foarte multe lucruri de făcut. Anul 2020 ne-a demonstrat importanţa digitalizării pentru economie şi societate. De asemenea, am putut vedea foarte clar că România are nevoie de mai multe soluţii digitale pentru a adresa probleme sistemice. În plus, la nivel european sunt în acest moment în dezbatere trei reglementări care vor avea un impact direct asupra activităţii ADR. Pe scurt, documentul pus în consultare publică pe site-ul Autorităţii prevede că ADR va rămâne instituţia-fanion a digitalizării, autoritate de stat cu atribuţii ce vizează realizarea strategiilor şi politicilor publice în domeniul transformării digitale şi al societăţii informaţionale. Pentru a putea asigura trasabilitatea administrativă, ADR va coordona implementarea respectivelor strategii şi programe publice”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele interimar al ADR.

Din punct de vedere al documentului, poate fi accesat la adresa https://www.adr.gov.ro/wp-content/uploads/2021/02/HG-modificare-si-completare-HG89-2020.zip, şi detaliază atribuţiile ADR în ceea ce priveşte stabilirea standardelor şi reglementărilor tehnice în domeniul guvernării electronice, societăţii informaţionale şi interoperabilităţii, care devin obligatorii la nivelul întregii administraţii publice prin ordinul preşedintelui instituţiei. De asemenea, Autoritatea va exercita controlul de autoritate de stat asupra respectării reglementărilor interne şi internaţionale în domeniile sale de competenţă.

„Având în vedere consultările de la nivelul administraţiei centrale privind actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, este important de subliniat că ADR, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, va continua să gestioneze fondurile europene structurale şi de investiţii pentru digitalizare”, a conchis Octavian Oprea.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata