În data de 25 iunie, se aniversează Ziua Internaţională a Navigatorului

Anual, la 25 iunie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Navigatorului. Anul acesta se împlinesc 11 ani de la instituirea acestei zile şi are ca deviză #FairFuture4Seafarers – Viitor echitabil pentru navigatori.

În urma pandemiei COVID-19, navigatorii de preturindeni, au fost supuşi unor condiţii de muncă dificile, înconjuraţi de incertitudini şi dificultăţi în ceea ce priveşte debarcarea, accesul la facilităţile medicale de pe ţărm, re-aprovizionarea, schimbarea echipajului şi repatrierea.

Cu ocazia acestei zile şi în anul 2021, se vor continua demersurile pentru un sprijin guvernamental mai mare, pentru navigatorii din spatele pandemiei COVID-19, subliniind totodată necesitatea ca toţi navigatorii să primească aceleaşi standarde de îngrijire, standarde de siguranţă şi bunăstare la locul de muncă atât acum, cât şi în viitor.

În acest sens, Organizaţia Maritimă Internaţională – IMO încurajează guvernele din întreaga lume să fie alături de personalul navigant în contextul crizei pandemice şi să se asigure că sunt puse în aplicare programe de vaccinare pentru a sprijini navigatorii.

În Romănia, CERONAV doreşte să mulţumească întregului personal navigant pentru sacrificiul şi dăruirea cu care îşi desfăşoară activitatea!

„La mulţi ani navigatori români, oriunde v-aţi afla şi multă sănătate!”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata