În Hong Kong se interzice accesul în restaurante după ora 18:00

53

Marţi 8 decembrie, şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat că în metropolă va fi interzis accesul în restaurante după ora 18:00 (10:00 GMT) şi că alte noi măsuri vor fi anunţate pentru stoparea creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează Reuters.

Carrie Lam a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă săptămânale, că guvernul va studia de asemenea măsuri de ajutor suplimentare pentru cei afectaţi de ultimele restricţii.

„Situaţia este foarte îngrijorătoare. Acest val este mult mai complicat şi mai sever decât ultimul. Cazurile confirmate sunt răspândite peste tot”, a declarat Lam pentru jurnalişti.

„Dacă nu controlăm strict situaţia, vor exista riscuri mai mari. De data aceasta vom lua măsuri care vizează limitarea circulaţiei pietonale”, a mai spus ea.

În acest sens, guvernul a îndemnat deja, locuitorii din Hong Kong să rămână acasă şi să limiteze adunările la nu mai mult de două persoane, în condiţiile în care majoritatea funcţionarilor publici lucrează de acasă.

Iar printre noile măsuri care vor fi anunţate vor include închiderea, din nou, a sălilor de sport şi a saloanelor de înfrumuseţare. Însă Carrie Lam nu a oferit detalii în legătură cu data intrării în vigoare a noilor măsuri.

Hong Kong a înregistrat luni 78 de cazuri noi de coronavirus, totalul infectărilor ajungând la 6.976.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata