În Maramureş, două spitale sunt pregătite să preia copii posibil infectaţi de COVID-19

40

În cazul unei infecţii COVID- 19, spitalul suport (TBC) şi Spitalul de Psihiatrie şi Boli Infecţioase, ambele din municipiul Baia Mare, sunt pregătite pentru a prelua potenţiali pacienţi copii sau tineri, a informat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, Rareş Pop.

„Avem, deocamdată, deja pregătite zece paturi la Spitalul de Boli Infecţioase, cinci paturi la spitalul suport şi respectiv încă două pe secţia de ATI, tot la spitalul suport din Baia Mare. Legea prevede următorul lucru, copiii de până la 3 ani pot avea însoţitor”, a spus Rareş Pop.

Mai urmează a fi amenajată o secţie de pediatrie în cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, ca şi zonă tampon în eventualitatea unui transfer către una din cele două spitale din Baia Mare, precizează aceasta.

În acest sens şi directorul DSP Maramureş a menţionat că în situaţia unui copil care prezintă potenţiale simptome, părintele trebuie să îl prezinte la UPU sau medicul de familie.

„Dacă un copil are simptome specifice unei afecţiuni cu potenţial infecţios – febră, tuse, dureri de gât, dificultăţi de respiraţie coroborate cu tulburări gastro-intestinale, diaree, părintele poate apela la medicul de familie sau la UPU”, a precizat Rareş Pop.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata