În primul trimestru din acest an, Cuba a anulat toate evenimentele sportive din cauza COVID-19

132

Din cauza noului val de infectări, Institutul Naţional al Sporturilor (Inder) din Cuba a anunţat că a suspendat desfăşurarea tuturor competiţiile naţionale şi internaţionale programate în primul trimestru al anului 2021, transmite EFE.

Decizia implică toate categoriile de vârstă şi toate ramurile sportive, inclusiv curse populare, festivaluri recreative, şi răspunde recomandărilor protocoalelor necesare pentru a putea face faţă pandemiei de coronavirus din ţară şi respectă prevederile stabilite pentru anularea sau amânarea competiţiilor şi evenimentelor de anul trecut, se arată într-un comunicat al Inder.

Astfel, printre competiţiile care erau în calendar în primul trimestru se numără campionatele naţionale de şah, fotbal, taekwondo şi baseball Under 23 şi de juniori, etc.

În plus, acum câteva săptămâni, zece jucători din trei echipe participante la Seria Naţională de baseball din Cuba au fost testaţi pozitiv la SARS-CoV-2, ceea ce a provocat suspendarea jocurilor şi reprogramarea lor.

În momentul de faţă, Cuba are o situaţie epidemiologică complexă care a forţat autorităţile sanitare să reia o serie de măsuri restrictive în Havana şi în alte regiuni ale ţării pentru a izola focarele de COVID-19 care au ridicat înregistrările zilnice la un număr record de peste 500 cazuri pozitive în ultimele două zile.

Actual, al treilea val al bolii, atribuit nerespectării protocoalelor de izolare pentru călătorii care au sosit în ţară după redeschiderea aeroporturilor sale şi a sărbătorilor de sfârşit de an, a determinat apariţia a 3.660 de cazuri noi active, care a ridicat cuantumul total la 16.549 cazuri pozitive confirmate şi 160 decese.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata