În PTF Ruse-Giurgiu se înregistrează o creştere a timpului de aşteptare pentru autocamioane

170

Miercuri 19 mai an curent, traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Ruse – Giurgiu, pe sensul de ieşire din România, pentru automarfare se desfăşoară cu dificultate, existând timpi mari de aşteptare la graniţă, potrivit Poliţiei de Frontieră.

La această oră, având în vedere că în PTF Ruse – Giurgiu, de pe teritoriul Bulgariei, se derulează lucrări de asfaltare a carosabilului, pe arterele destinate mijloacelor de transport marfă, traficul pe sensul de ieşire din România pentru automarfare se desfăşoară cu dificultate.

”În aceste circumstanţe, pentru controlul de frontieră pot fi folosite doar trei artere din cele şase destinate acestui tip de autovehicule, aspect ce determină, până la finalizarea lucrărilor, creşterea timpului de aşteptare pentru autocamioane în punctul de trecere de la graniţa dintre cele două state”, arată sursa citată.

De altfel, în ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu rutier, pe ambele sensuri de deplasare, pentru 2.350 de camioane, dintre care 1.250 au fost pe sensul de ieşire.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare, menţionează sursa citată.

Însă, pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane, traficul prin punctele de frontieră se desfăşoară în condiţii normale, mai arată IGPF.

”În continuare, recomandăm tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera naţională prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în această perioadă, să utilizeze toate celelalte puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, pentru evitarea aglomerărilor”, mai informează sursa citată.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata