În Satu Mare, pentru 250 de copii romi: Educaţie pentru sănătate prin teatru de păpuşi

Foto: agerpres.ro
0 1

În cadrul unui proiect implementat de Agenţia Naţională pentru Romi şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Judeţul Satu Mare, un număr de 250 de copii romi din mediile defavorizate din judeţ au participat la sesiuni de educaţie sanitară prin teatru, potrivit unui comunicat de presă transmis luni.

„250 de copii şi 250 de părinţi/tutori, 10 localităţi, 10 sesiuni de educaţie pentru sănătate şi 10 sesiuni de educaţie non-formală, mult interes, bucurie şi zâmbete! În aceste câteva cuvinte se poate descrie proiectul ‘Caravana pentru copiii romi din Judeţul Satu Mare’ care a ajuns la final. Scopul proiectului a fost promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul comunităţilor dezavantajate din Judeţul Satu Mare prin organizarea de sesiuni de educaţie pentru sănătate şi sesiuni de educaţie non-formală destinate elevilor şi părinţilor în localităţile partenere din Judeţul Satu Mare. Astfel, 250 de copii dezavantajaţi, cu precădere de etnie romă, şi 250 de părinţi/tutori ai acestor copii au participat la sesiuni de educaţie pentru sănătate de informare, educare şi conştientizare asupra riscului de îmbolnăvire a familiei şi a comunităţii, dar şi la sesiunile de educaţie non-formală (teatru de păpuşi)”, precizează sursa citată.

În acest sens copiii implicaţi în cadrul proiectului au primit pachete conţinând cărţi de colorat privind sănătatea şi igiena personală, creioane de colorat, dar şi obiecte/produse de igienă personală.

În contextul teritorial, proiectul a fost implementat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Judeţul Satu Mare în comunele: Tăşnad, Culciu, Doba, Dorolţ, Oraşu Nou, Pişcolt, Santău, Săcăşeni, Tiream şi Turulung. Astfel că valoarea totală a acestui proiect a fost de 33.340 lei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata