În Timiş, a ajuns ultimul lot de tablete din cadrul Programului ‘Şcola de acasă’

57

3.300 de dispozitive din ultimul lot de tablete, repartizat de Ministerul Educaţiei şcolilor din judeţul Timiş, în cadrul Programului „Şcoala de acasă”, a ajuns la unităţile şcolare, urmând ca aceste dispozitive să fie distribuite începând de marţi, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar, Marin Popescu.

Primele 3.000 de tablete au ajuns în judeţ la începutul lunii decembrie, fiind distribuite unităţilor din mediul rural, unde cererea a fost mai mare.

Astfel, „Au sosit ultimele 3.376 de tablete din totalul de 6.370 repartizate în cadrul Programului ‘Şcoala de acasă’. Distribuirea va avea loc conform unei programări/instrucţiuni, care a fost transmisă la cele 78 de unităţi de învăţământ ce vor primi tablete, majoritatea din mediul urban, dintr-un total de 168 de unităţi de învăţământ incluse în acest program. Primele 3.000 de tablete au fost distribuite la 90 de unităţi de învăţământ din mediul rural”, a explicat Marin Popescu.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Timiş, de la unităţile de învăţământ, părinţii vor ridica tabletele electronice în condiţii de comodat.

Totodată, pe lângă tabletele primite de la minister, în şcoli mai era nevoie de încă aproape 1.000 de tablete, care au venit, în mare parte, ca donaţii, sponsorizări de la diferite organizaţii nonguvernamentale sau vor mai fi achiziţionate de primării.

„Sunt trei criterii pentru care se aplică programul ‘Şcoala de acasă’ şi anume: dacă în familie nu există niciun echipament informatic, dacă există unul singur dar în familie sunt doi sau mai mulţi fraţi elevi şi dacă familia deţine un singur echipament dar este folosit de mai mulţi membri, inclusiv pentru telemuncă. (…). Pentru acea diferenţă de laptopuri (aproape 1.000 n.r.) am discutat deja cu cei de la Rotary, care vor achiziţiona aproape 100 de tablete noi pentru nevoia identificată de noi. Cu siguranţă, ne îndreptăm spre autorităţile publice locale, iar dacă nu reuşim să acoperim necesarul în trei săptămâni, unităţile de învăţământ vor pune la dispoziţie resursa care este în unitatea de învăţământ, respectiv laptop şi PC. Sunt unităţi de învăţământ în mediul rural care au laboratoare de informatică aproape noi, obţinute prin donaţii de la companii”, spunea Marin Popescu, la finele lunii noiembrie.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata