În Tulcea, numărul serviciilor medicale a crescut cu 6% în primele 9 luni din 2020

10

A crescut numărul total al serviciilor medicale acordate în primele nouă luni ale anului în judeţul Tulcea, care a fost cu circa 6% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-o statistică remisă, la solicitarea AGERPRES, de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS).

În primele nouă luni ale anului au fost acordate 381.907 de servicii în medicina primară, faţă de 360.055, câte au fost acordate în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele oficiale.

A crescut de asemenea şi numărul serviciilor medicale curative, consultaţii pentru afecţiunile acute, subacute şi cronice, de la 340.373, în primele nouă luni ale anului trecut, la 361.775 înregistrate anul acesta.

„Creşterea numărului serviciilor s-ar explica prin consultaţiile la distanţă care au intervenit în perioada pandemiei. În trimestrul al treilea, după ce au fost eliminate unele restricţii privind deplasarea spre cabinetele medicale, am avut o creştere de 13.000 de consultaţii, în timp ce în trimestrul al doilea, când a fost starea de urgenţă, am avut un minus de 800 de consultaţii”, a precizat preşedintele CJAS, Eugenia Vasile.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata