Încă 6 modele de măşti periculoase, în ultimul raport săptămânal, descoperite de sistemul de alertă rapidă al UE

53

În raportul săptămânal al Comisiei Europene, emis vineri, un număr de şase noi modele de măşti au fost cuprinse  cu privire la obiectele incluse în sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase, informează organizaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons, într-un comunicat publicat vineri.

„Conform celor 16 alerte transmise (anterior, n.r.), numărul măştilor de protecţie neconforme ajunge la 114. Astăzi 11 septembrie 2020 revenim cu cea de-a şaisprezecea alertă pentru încă 6 tipuri de măşti neconforme”, se menţionează în comunicatul trimis de InfoCons.

Astfel, cele şase modele de măşti incluse în ultimul raport al sistemului de alertă al Comisiei Europene sunt: -măşti de filtru de particule FFP2,

-măşti de filtru de particule FP2 şi

-măşti de protecţie respiratorie cu jumătate de faţă N95,

Maştile despre care se face referire sunt produse în China şi în Turcia şi potrivit raportului Comisiei Europene, alertele pentru acest produse au fost transmise de Luxemburg, Germania şi Letonia.

Aşadar, organizaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons este o asociaţie de consumatori neguverntamentală, unica organizaţie de acest fel din România cu drepturi depline în Consumers International.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner