Incendiu de proporţii în staţiunea Marmaris, din Turcia.

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit miercuri 21 septembrie,  în oraşul portuar turcesc Marmaris, o destinaţie turistică la Marea Egee. În plus, în timpul intervenţiei, un elicopter de pompieri s-a prăbuşit, rănind grav o persoană aflată la bord.

Astfel că, biroul guvernatorului local din Mugla a precizat că incendiul a izbucnit în pădurile din jurul zonei Yalancibogaz. Un fum gros s-a ridicat din munţii afectaţi de incendiu, care se învecinează cu marea.

De asemenea, vântul a alimentat incendiul, au mai precizat autorităţile. 15 elicoptere şi opt avioane au aruncat apă asupra flăcărilor, în timp ce sute de persoane şi zeci de camioane cu apă şi tunuri cu apă ale poliţiei lucrau la sol pentru a stinge incendiul.

Incendiile de vara trecută, majoritatea produse tot în apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate vreodată în Turcia, a spus la acea vreme  un specialist al Uniunii Europene, adăugând că Marea Mediterană a devenit un punct fierbinte al incendiilor de vegetaţie.

Mai mult decât atât, guvernul de la Ankara a fost criticat pentru reacţia lentă şi slaba pregătire în lupta împotriva incendiilor de vegetaţie la scară largă, inclusiv pentru lipsa unor avioane moderne de stingere a incendiilor.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata