Update – Incendiu la Spitalul Matei Balş din Capitală: Patru persoane au murit carbonizate. A fost activat planul roşu

690

Incendiul care a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”, a fost lichidat. Cinci persoane au decedat, au fost afectate patru saloane. Potrivit şefului DSU, Raed Arafat, nu mai sunt pacienţi în stare criticã sau pacienţi cu arsuri. Din informaţiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenţie, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5 . Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor transferaţi. 

Cele două numere disponibile pentru aparţinători sunt: 021.2069398 şi 021.2648515. 

 

 

UPDATE ORA 11.57 Incendiu la ‘Matei Balş’/SUUB: Unul din cei cinci pacienţi este intubat, dar în stare stabilă

Unul dintre pacienţii aduşi vineri dimineaţă de la Institutul „Matei Balş” la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este intubat, dar în stare stabilă, potrivit informaţiilor transmise de Biroul de presă al unităţii medicale.

UPDATE ORA 11.57 Incendiu la ‘Matei Balş’/ Pacienţii transportaţi la Spitalul ‘Sfântul Pantelimon’ sunt stabili

Cei cinci pacienţi transportaţi, vineri dimineaţă, de la Institutul „Matei Balş” la Spitalul „Sfântul Pantelimon” sunt stabili, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Firella Mitoiu.

UPDATE ORA 11.51 Incendiu la „Matei Balş”/ Ministrul de Interne confirmă al cincilea deces; victima – găsită carbonizată în baie

 

UPDATE ORA 11.42 Incendiu la ‘Matei Balş’/ Kelemen Hunor: E nevoie de o anchetă rapidă; în sănătate şi educaţie nu trebuie să facem economii

Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că este nevoie de o anchetă rapidă în cazul incendiului care a izbucnit vineri la Institutul „Matei Balş” din Capitală şi susţine că sănătatea şi educaţia sunt domenii în care nu trebuie făcute economii.

UPDATE ORA 11.40 Incendiu ‘Matei Balş’/ Medic de la „Elias”: Niciunul dintre pacienţi nu are nevoie de îngrijire în Terapie intensivă

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Elias”, medicul Silvius Negoiţă, a declarat pentru AGERPRES că niciunul dintre cei şase pacienţi aduşi vineri dimineaţă de la Institutul „Matei Balş” în urma incendiului nu are nevoie de Terapie intensivă, aceştia fiind internaţi pe secţiile de Medicină internă şi Pneumologie.

UPDATE ORA 11.34 Incendiu la „Matei Balş”/Ciolacu: Este şocant, sfâşietor că Guvernul nu a făcut nimic ca tragedia de la Piatra Neamţ să nu se repete

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, vineri, condoleanţe familiilor pacienţilor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la „Matei Balş”, menţionând că este „şocant, sfâşietor şi revoltător” că Guvernul nu a făcut nimic ca tragedia de la Piatra Neamţ să nu se mai repete.

UPDATE ORA 11.32 Incendiu la ‘Matei Balş’/Directorul Spitalului ‘Sfântul Ioan’: Pacienţii aduşi sunt în stare stabilă la acest moment

Toţi cei 11 pacienţi aduşi vineri de la Institutul „Matei Balş” la Spitalul „Sfântul Ioan” sunt în stare stabilă în prezent, a declarat pentru AGERPRES directorul medical al spitalului, Bogdan Geavlete.

UPDATE ORA 11.31 Incendiu la ‘Matei Balş’/Barna: Trebuie măsuri foarte dure; orice neglijenţă poate duce la pierderea de vieţi

Vicepremierul Dan Barna a afirmat că este nevoie de „măsuri foarte dure” pentru respectarea regulilor în zonele din spitale cu risc de incendiu, pentru a evita tragedii precum cea de la Institutul „Matei Balş”.

UPDATE ORA 11.28 Incendiu ‘Matei Balş’/ ISUBIF exprimă regretul şi compasiunea faţă de familiile celor ce nu au mai putut fi salvaţi

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov îşi exprimă regretul şi compasiunea faţă de familiile celor care nu au mai putut fi salvaţi, vineri, în incendiul de la Institutul „Matei Balş”.

UPDATE ORA 11.23  Incendiu la ‘Matei Balş’/Ministrul Sănătăţii: Voi face tot ce ţine de mine ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţă că a desemnat un secretar de stat care împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va ţine legătura cu spitalele şi cu familiile pacienţilor transferaţi vineri dimineaţa, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”.

El spune că Institutul „Matei Balş” este locul în care „mii de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 şi-au regăsit sănătatea în ultimele luni, cu eforturi semnificative din partea echipei de aici”.

UPDATE ORA 11.21 Incendiu la ‘Matei Balş’/ Trei pacienţi aduşi la Spitalul ”Bagdasar Arseni” vor fi transferaţi la spitale COVID

Trei pacienţi au fost transportaţi vineri de la Institutul „Matei Balş” la Spitalul „Bagdasar Arseni” în urma incendiului, aceştia au fost „evaluaţi şi stabilizaţi” şi vor fi duşi la Spitalele „Victor Babeş” şi Monza.

UPDATE ORA 11.21 Nicuşor Dan: În ultima săptămână nu au existat probleme în privinţa agentului termic în zona Spitalului „Matei Balş”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri, în debutul şedinţei Consiliului General, că în ultima săptămână nu au existat probleme în ce priveşte alimentarea cu agent termic la Spitalul „Matei Balş” sau blocurile învecinate.

El a menţionat că a avut discuţii în acest sens atât cu reprezentanţii Termoenergetica, cât şi cu persoanele care asigură serviciul de call center din cadrul PMB, unde cetăţenii pot semnala probleme în ce priveşte furnizarea agentului termic.

UPDATE ORA 11.21 Incendiu la ‘Matei Balş’/ Trei pacienţi aduşi la Spitalul ”Bagdasar Arseni” vor fi transferaţi la spitale COVID

Trei pacienţi au fost transportaţi vineri de la Institutul „Matei Balş” la Spitalul „Bagdasar Arseni” în urma incendiului, aceştia au fost „evaluaţi şi stabilizaţi” şi vor fi duşi la Spitalele „Victor Babeş” şi Monza.

UPDATE ORA 10.54 Incendiu la ‘Matei Balş’/Voiculescu: Corpul de control al ministrului Sănătăţii face verificări

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii face verificări la Institutul „Matei Balş”, a declarat vineri ministrul Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, incendiul izbucnit la Institutul „Matei Balş” a fost „relativ violent”.

UPDATE ORA 10.45 Patru pacienţi au fost transferaţi în această dimineaţă la spitalul Witting, după incendiul de la Institutul „Matei Balş”

Patru pacienţi au fost transferaţi în această dimineaţă la Spitalul Nr. 1 CF Witting, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”, a anunţat, vineri, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).Dintre aceştia, doi pacienţi cu forme medii COVID-19 sunt stabili, iar o pacientă în stare gravă a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar.

O altă pacientă, sosită la Spitalul Witting în stare agravată, a fost stabilizată şi rămâne în îngrijire.

UPDATE ORA 10.27 Premierul transmite condoleanţe familiilor victimelor incendiului petrecut la Institutul „Matei Balş”

Premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj de sincere condoleanţe familiilor victimelor incendiului petrecut vineri dimineaţă la Institutul „Matei Balş” şi a adăugat că au fost luate „toate măsurile ca situaţia să fie stabilizată rapid”.

UPDATE ORA 09.55 Incendiu la ‘Matei Balş’/ Beatrice Mahler (Institutul ‘Nasta’): Doi dintre pacienţi – stare generală gravă

Patru pacienţi – două femei şi doi bărbaţi -, cu vârste între 62 şi 89 de ani, internaţi la Institutul „Matei Balş”, au fost aduşi la Institutul „Marius Nasta”, doi dintre ei fiind în stare severă, a declarat managerul instituţiei medicale, Beatrice Mahler.

UPDATE ORA 09.52 Incendiu la ‘Matei Balş’/Preşedintele Senatului: Asemenea tragedii nu pot şi nu vor rămâne fără urmări

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală reprezintă o tragedie care „nu poate rămâne fără urmări”, menţionând că, după ce va fi stabilită cauza, trebuie văzut „cât de repede trebuie schimbat tot ce nu e în regulă în sistemul sanitar din România”.

UPDATE ORA 09.34 Preşedintele Klaus Iohannis merge la Institutul „Matei Balş”

Preşedintele Klaus Iohannis va merge, vineri, la ora 13,00, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Vineri dimineaţa, un incendiu a izbucnit la un pavilion al Institutului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”.

UPDATE ORA 09.34 Corpul de control al prim-ministrului a început verificări la Institutul ”Matei Balş” (surse)

Corpul de control al prim-ministrului a început verificări la Institutul „Matei Balş” în urma incendiului de vineri dimineaţă izbucnit la unitatea medicală, în urma căruia 4 pacienţi au decedat, au confirmat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

UPDATE ORA 09.22 Incendiu la ‘Matei Balş’/ MS: 53 de pacienţi – transferaţi către alte spitale

Ministerul Sănătăţii informează că 53 de pacienţi de la Institutul „Matei Balş” au fost transferaţi la alte unităţi medicale din Capitală, în urma incendiului de vineri dimineaţa.

UPDATE ORA 09.21  Colegiul Medicilor Bucureşti exprimă regrete după tragedia la Institutul „Prof. dr. Matei Balş”

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) şi-a exprimat regretele după tragedia produsă vineri dimineaţă la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş” şi afirmă că s-a

autosesizat şi va demara o verificare în acest sens.

UPDATE ORA 08.58 Incendiu la ‘Matei Balş’/ Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor transferaţi

Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor de la Institutul „Matei Balş” care au fost transferaţi vineri dimineaţa în urma incendiului.

UPDATE ORA 08.30 Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienţi.

Procurorii se află deja la faţa locului şi au început cercetările, potrivit reprezentanţilor Parchetului.

UPDATE ORA 08.29 Incendiu la Matei Balş’/ Streinu Cercel: Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen – montată în decembrie

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat vineri că avizele Institutului „Matei Balş” „sunt în ordine, ultima linie de oxigen fiind montată în decembrie”.

Potrivit lui Streinu Cercel, este vorba despre o clădire care a fost făcută în 1953 şi refăcută „din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen”.

UPDATE ORA 08.08 Incendiu la Matei Balş’/ Raed Arafat: Din informaţiile pe care le avem, nu mai sunt pacienţi cu arsuri

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că din informaţiile existente până în prezent, în afara celor patru persoane decedate în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”, nu mai sunt pacienţi în stare critică sau pacienţi cu arsuri.

UPDATE ORA 08.00 Incendiu la ‘Matei Balş’/ 44 de persoane evacuate către spitalele Floreasca, Universitar, „Sf. Ioan” şi „Sf. Pantelimon”

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate vineri dimineaţa pentru incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa, a precizat că la faţa locului au acţionat, de asemenea, şase echipaje de terapie intensivă mobilă şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple.

UPDATE ORA 07.55 Incendiu la ‘Matei Balş’/ 102 persoane au fost evacuate, au fost afectate patru saloane

Un număr de 102 persoane au fost evacuate vineri dimineaţa, în urma incendiului izbucnit la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

„Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât şi de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane care sunt decedate, celelalte persoane – până la un număr de 102 – au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate. Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane”, a precizat comandantul intervenţiei la faţa locului, colonelul Şchiopu de la ISU.

El a afirmat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5,05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5,13, după opt minute.

„Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100 – 120 de metri pătraţi. Au fost afectate patru saloane. Era o ardere generalizată cu degajări mari de fum şi cu posibilităţi reale de extindere la etajele unu pe faţadă. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au constituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare şi lichidare a incendiului”, a precizat Şchiopu.

Sursa foto: Stirileprotv.ro

UPDATE ORA 07.29 Incendiul de la Institutul ‘Matei Balş’ a fost lichidat

Incendiul izbucnit vineri dimineaţa la Institutul „Matei Balş” din Capitală a fost lichidat, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Nu mai avem alte persoane în stare critică”, a precizat şeful DSU.

Potrivit acestuia, „rămâne problema în mâna celor care vor investiga cauza incendiului”.

„La momentul la care ştim care este cauza o să vină cu rezultatele. La acest moment, nu vom da speculaţii, bănuieli”, a mai spus Arafat.

Sursa foto: Stirileprotv.ro

UPDATE ORA 07.23 Raed Arafat: Patru persoane decedate în incendiul de la Institutul ‘Matei Balş’

Patru persoane au decedat vineri dimineaţa în incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

De incendiu au fost informaţi premierul Florin Cîţu, precum şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne.

UPDATE ORA 07.12  Incendiu la ‘Matei Balş’/ Ministrul Sănătăţii: Pacienţii sunt evaluaţi în camera de gardă a institutului

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, se află vineri la Institutul „Matei Balş” din Capitală, unde în cursul dimineţii a izbucnit un incendiu la parterul unui corp de clădire.

„Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la „Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la „Matei Balş”. Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi. (…) În acest moment, nu am decât informaţiile acestea că există trei decese deja”, a afirmat ministrul, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, precizând că situaţia este evaluată şi vor fi luate toate măsurile.

UPDATE ORA 07.07 Incendiu la ‘Matei Balş’/ Patru pacienţi au fost transferaţi la Institutul ‘Marius Nasta’

Patru pacienţi de la Institutul „Matei Balş” au fost deja transferaţi la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

Potrivit ISUBIF, în clădire erau aproximativ 100 de persoane.

UPDATE ORA 06.49 Incendiu la ‘Matei Balş’/Trei persoane decedate; Arafat: Restul pacienţilor – transportaţi la mai multe spitale

Trei persoane au decedat în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase ”Matei Balş” din Capitală.

„Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patru sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru AGERPRES.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: „Nu, pe probleme de arsuri nu”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este în drum spre spital.

UPDATE ORA 06.33 Incendiu la ‘Matei Balş’/ Trei persoane decedate

Ministerul Sănătăţii anunţă că trei persoane au decedat în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase ”Matei Balş” din Capitală.

”Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare”, se arată într-o informare a MS.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este în drum spre spital.

Sursa foto: Stirileprotv.ro

ORA 06.24 Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”.

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire.

Potrivit ISUBIF, în clădire erau aproximativ 100 de persoane.

Incendiul a fost stins.

Pacienţii răniţi au fost preluaţi de ambulanţe SMURD

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata