Index de Secetă, o alternativă viabilă de despăgubire a fermierilor în caz de secetă

88

La un deficit mai mic de precipitaţii de 30%, Index de Secetă şi Agrar Basis devin, din acest an o poliţă comună, cu avantaje suplimentare precum asigurarea culturilor de soia şi despăgubirea de la deficit mai mic de precipitaţii şi anume de 30%, a anunţat luni compania Agra Asigurări.

Astfel, fermierii pot fi despăgubiţi pentru daunele produse de secetă, grindină şi alte calamităţi naturale asupra culturilor de câmp, „printr-un proces simplu şi nebirocratic de subscriere a riscurilor”.

Din acest an, „Evaluarea daunelor se realizează transparent, iar pentru produsul de index cu ajutorul datelor istorice sau parametrilor istorici preluaţi de la cele 121 de staţii meteorologice acreditate ANMH”, se menţionează în comunicat.

Astfel, Agra Asigurări pune la dispoziţia fermierilor o nouă opţiune disponibilă la încheierea poliţei, respectiv varianta de despăgubire 60/30. În acest sens, despăgubirile pentru secetă pornesc de la un deficit mai mic de precipitaţii, ceea ce constituie un avantaj important pentru fermieri. De asemenea, despăgubirea se acordă pe fiecare punct procentual al deficitului de precipitaţii şi pe întreaga suprafaţă asigurată în poliţă.

Totodată, fermierii beneficiază şi de un termen prelungit până la data de 30 aprilie 2021 pentru subscrierea poliţelor pentru culturile de floarea soarelui, porumb şi soia, iar pentru cultura de grâu de toamnă, termenul limită de depune a cererii de asigurare este de 26 februarie 2021.

Agra Asigurări este prima companie care a adus în România un produs de asigurare pentru secetă. Odată cu deschiderea sucursalei locale din România în 2016, asigurarea riscului de secetă este disponibilă acum şi pentru fermierii români, alături de acoperirile standard pentru grindină, incendiu, furtună, ploaie torenţială şi îngheţ.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner