Indicele bursier Dow Jones atinge 28.000 de puncte pentru prima dată în istorie

111

Indicele bursier Dow Jones din SUA a atins la finele ședinței de vineri un maxim al tuturor timpurilor, la peste 28.000 de puncte, informează CNN.

Toți cei trei indici majori au închis la niveluri record, încheindu încă o săptămână pozitivă.

Dow Jones a terminat vineri cu o creștere de 0,8%, sau 223 puncte, marcând a patra săptămână consecutivă de câștiguri. S&P 500 a urcat cu 0,8%, încheind a șasea săptămână consecutivă de câștiguri. Nasdaq Composite a avansat pentru a șaptea săptămână la rând, cu 0,7% vineri.

Creșterile au venit pe fondul speranțelor pentru o înțelegere în disputa comercială dintre Statele Unite și China și al datelor din retail mai bune decât se așteptau analiștii.

„Ori de câte ori un index major atinge un nivel semnificativ, așa cum a făcut Dow, efectul psihologic poate ajuta la creșterea piețelor și mai rsus. Cu S&P 500 la nivel maxim, tendința este clar ascendentă, în ciuda riscurilor economice și politice reale. Psihologia contează pentru piețe, deoarece afectează modul în care se interpretează știrile, iar aceasta poate face percepțiile chiar mai pozitive”, a declarat Brad McMillan, directorul de investiții al Commonwealth Financial Network.

Bursele au înregistrat recorduri continue în ultimele săptămâni.

Larry Kudlow, consilierul economic al Casei Albe, și-a exprimat vineri optimismul față de un acord comercial între SUA și China, stimulând sentimentul investitorilor. Țările au anunțat că sunt aproape de finalizarea „fazei unu” la jumătatea lunii octombrie, dar nu au semnat încă. Între timp, piața a primit semnale mixte de la oficiali.

Datele economice au arătat că americanul de rând continuă să fie dispus să cheltuiască, ceea ce este o veste bună pentru creșterea economică a SUA. Consumul reprezintă aproximativ două treimi din creșterea PIB.

Vânzările cu amănuntul din octombrie s-au redresat față de septembrie. „Cumpărătorii americani s-au întors în magazine și mall-uri în octombrie, dar tendința nu este clară, încă, pentru cheltuielile consumatorilor din al patrulea trimestru al anului”, a avertizat Chris Rupkey, economistul financiar la MUFG.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata