Indicele SIF-urilor, în scădere puternică, cu 4,8%

0 34

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a deschis în scădere puternică şedinţa bursieră de vineri, declinul fiind de peste 4,8%, pe o piaţă în declin după primele 30 de minute de la debutul tranzacţiilor.

BET, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii, înregistra o depreciere de 2,48%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în declin cu 2,52%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a depreciat cu 2,38%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, consemna o depreciere de 2,88%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, era în coborâre cu 3,23%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau companiile Condmag (+5,56%), Electroputere (+4,55%) şi Mecanica Ceahlău (+0,58%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Uztel (-14,41%), Electroaparataj (-13,6%) şi Mecanică Fină (-10,69%).

Valoarea tranzacţiilor pe Bursa de la Bucureşti se cifra la 20,78 milioane de lei, reprezentând 4,32 milioane de euro, după prima jumătate de oră de la debutul şedinţe de tranzacţionare de vineri.

Evoluţia Bursei de la Bucureşti este în linie cu tendinţele manifestate pe pieţele de capital din toată lumea, care au consemnat în această săptămână cele mai severe scăderi din ultimii ani pe fondul îngrijorărilor provocate de coronavirus.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata