Infracţiunile stradale şi tâlhăriile au scăzut cu peste 40%, dar a crescut violenţa în familie în perioada izolării

0 77

În luna martie a acestui an, la nivelul judeţului Mureş, criminalitatea sesizată a scăzut cu peste 40%, în special în cazul infracţiunilor stradale şi a tâlhăriilor, dar a crescut violenţa în familie cu peste 43%, a anunţat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

“Astfel, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,94%, faţă de perioada similară a anului trecut. Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 25,64%. Astfel, infracţiunile de furt au scăzut cu 29,87%, iar tâlhăriile cu 42,85%. De asemenea, infracţiunile stradale sesizate au înregistrat o scădere cu 40,98% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (…) În ce priveşte faptele penale din domeniul violenţei în familie, în luna martie 2020, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, a crescut numărul infracţiunilor sesizate cu 43,42%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliţiei a crescut. În luna martie 2020, instanţele judecătoreşti au emis 14 ordine de protecţie, cu 3 (-17,64%) mai puţine ca anul trecut, fiind emise, în aceeaşi lună, 8 ordine de protecţie provizorii, cu 2 (+33,3%) mai multe ca anul trecut”, a anunţat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

În plus, a arătat IPJ Mureş, numărul accidentelor rutiere grave. dar şi al persoanelor decedate în urma acestora, cu 33,3%, iar al răniţilor grav cu 30,7%.

“Acţiunile poliţiştilor vor continua pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID 19), dar şi pentru combaterea ilegalităţilor de orice fel, prin activităţi preventive, operative şi de investigare”, a precizat IPJ Mureş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x