Întâlnire Iohannis – ambasadori: Au fost abordate temele de pe agenda reuniunii Consiliului European din 12 – 13 decembrie

0

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, iar temele abordate au fost cele aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 12 – 13 decembrie, subiecte internaţionale, precum şi de politică internă.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Administraţia Prezidenţială, întâlnirea a fost organizată de Ambasada Finlandei, ţară care deţine în prezent Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

„În ceea ce priveşte politica europeană, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că îşi doreşte să contribuie la identificarea şi agrearea unor soluţii care să răspundă marilor provocări cu care se confruntă Uniunea, precum combaterea schimbărilor climatice, migraţia, multilateralismul sau securitatea cetăţenilor. În acest sens, preşedintele României s-a referit la importanţa menţinerii unităţii şi coeziunii în Uniunea Europeană şi a evidenţiat că principiile majore care vor ghida acţiunile ţării noastre vor fi nevoia de a se evita diviziunile între statele membre, mai multă convergenţă şi echitate şi apropierea UE de cetăţenii săi”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Iohannis a subliniat, de asemenea, că îşi doreşte instituţii europene solide şi eficiente, capabile să genereze rezultate în beneficiul tuturor cetăţenilor UE.

„Totodată, preşedintele României a menţionat că noua Comisie Europeană va trebui să gestioneze cu atenţie aşteptările cetăţenilor europeni şi ale statelor membre prin elaborarea unui program de lucru care să pună în aplicare priorităţile comune stabilite de Agenda Strategică a UE 2019 – 2024 şi asigurarea echilibrului, unităţii şi egalităţii între statele membre. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că rolul preşedintelui Consiliului European este esenţial în asigurarea unităţii în procesul de luare a deciziilor, pentru…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata