Intotero – întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Emirate; românii, interesaţi de oportunităţile de finanţare oferite de MRP

Ministrul Natalia-Elena Intotero i-a încurajat pe românii din Emiratele Arabe Unite să depună proiecte pentru a beneficia de finanţările nerambursabile oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, consulatul General al României în Dubai a găzduit întâlnirea ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, cu reprezentanţii mediului asociativ al românilor din Emiratele Arabe Unite.

Românii participanţi la întâlnire au fost interesaţi de oportunităţile de finanţare oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, precum şi de demersurile pentru recunoaşterea în EAU a diplomelor de studii obţinute în România.

La rândul său, ministrul Natalia-Elena Intotero a evocat disponibilitatea oficialilor emiratezi de a colabora cu asociaţia românilor, disponibilitate exprimată în cadrul întrevederilor oficiale pe care demnitarul le-a avut în cursul zilei de luni.

"Mediul asociativ românesc din EAU este la început de drum, dar am cunoscut oameni deosebiţi, pregătiţi şi dornici să se implice, să promoveze cultura şi tradiţiile româneşti. Totodată, prin intermediul asociaţiilor şi al organizaţiilor pe care le formează, conaţionalii noştri de pretutindeni pot fi mai bine reprezentanţi în relaţia cu autorităţile. Îi încurajez, aşadar, pe românii din Emirate să depună proiecte pentru a beneficia de finanţările nerambursabile oferite de MRP şi îmi doresc să avem o linie de dialog permanentă, pentru că împreună putem realiza proiecte frumoase pentru românii de aici", a spus ministrul.

Suporturile de curs şi dotarea cu cărţi în limba română sunt, de asemenea, resurse pe care MRP le pune la dispoziţia comunităţilor româneşti, ministrul subliniind, în cadrul întrevederii, că educaţia reprezintă o componentă importantă în proiectele destinate românilor de pretutindeni.

Totodată,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata