Întrevedere Dăncilă – Ioanid: Deschiderea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului, principalul subiect de discuţie

Deschiderea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România a fost principalul subiect de discuţie în cadrul întrevederii de miercuri a premierului Viorica Dăncilă cu Radu Ioanid, director pentru programe arhivistice internaţionale în cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Guvern, la întrevedere au participat ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, şi directorul Institutului "Elie Wiesel" din Bucureşti, Alexandru Florian.

"Principalul subiect al discuţiilor a fost deschiderea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România. Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat întreaga susţinere a Guvernului României pentru realizarea acestui proiect al cărui obiectiv este acela de a contribui la promovarea educaţiei privind Holocaustul la nivelul întregii societăţi româneşti. Întrevederea a avut loc în contextul în care astăzi se desfăşoară la Bucureşti Conferinţa 'Viitorul memoriei: Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului în România', eveniment al Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, organizat sub auspiciile prim-ministrului României", se arată în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: gov.ro

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata