Întrevedere Kaus Iohannis-Marija Pejcinovic Buric: Discuţii privind comunităţile minorităţilor române şi croate şi cooperarea economică

0

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu Marija Pejcinovic Buric, viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, cu prilejul vizitei oficiale pe care aceasta a efectuat-o la Bucureşti, discuţiile vizând dialogul politic bilateral, cooperarea economică şi situaţia comunităţilor românofone din Croaţia şi a minorităţii croate din România.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis AGERPRES, la întrevedere au fost abordate subiecte aflate pe agenda bilaterală, europeană şi regională.

Cei doi oficiali au evidenţiat nivelul excelent în ceea ce priveşte dialogul politic bilateral, marcat de o agendă intensă de întrevederi la toate nivelurile.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa consolidării şi a cooperării economice, care să permită atingerea potenţialului de dezvoltare al celor două ţări.

Cu acest prilej a fost evidenţiat rolul de punte de legătură dintre cele două ţări pe care îl reprezintă comunităţile românofone din Croaţia şi minoritatea croată din România. În context, ministrul de Externe a salutat tratamentul de care beneficiază minoritatea croată în România, precizează sursa citată.

De asemenea, preşedintele Iohannis a subliniat importanţa continuării coordonării strânse româno-croate din perspectiva deţinerii, pentru prima dată pentru ambele ţări, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în cadrul aceluiaşi Trio, alături de Finlanda. În context, şeful statului a menţionat că ţara noastră a înregistrat, până în prezent, rezultate bune în exercitarea mandatului de Preşedinţie la Consiliul Uniunii Europene.

Totodată, cei doi interlocutori şi-au exprimat preocuparea cu privire la procesul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, în contextul rezultatului votului din Camera Comunelor prin care a fost respins, pentru a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata