Învață alături de specialiști despre cât este de fascinantă mintea umană

0 113

Conferința internațională de psihiatrie din România, European Conference of Psychiatry and Mental Health „Galatia 2019”, își va avea cea de-a III-a ediție în perioada 8-12 mai.

Această conferință este organizat de către Universitatea Dunărea de Jos- Facultatea de Medicină și Farmacie, în colaborare cu Academia Română și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați. Este un eveniment foarte important din punct de vedere medical la care vor lua parte medici de familie, medici din diferite specialități și chiar medici psihiatri din România și din străinătate. De asemenea vor participa și filosofi, psihologi, sociologi, farmaciști, asistenți medicali și alți specialiști din domenii de activitate diferite. Scopul principal al evenimentului este de a sprijini programele de sănătate mintală din România, deoarece procentul de persoane cu tulburări psihice este într-o creștere îngrijorătoare.

Astfel, una dintre temele de abordare ce va fi discutată în cadrul Secțiunii de Psihologie este „Cyberbullying în adolescență. Consecințe și abordări terapeutice”

„Frumusețea distructivă – Bulimia. Distorsiunile cognitive în tulburările de comportament alimentar” este un alt subiect de discuție având în vedere imaginea de sine promovată în societate. „Actualități în psihiatria medico-legală” este o temă ce va fi prezentată de către  Prof. Dr. Diana Bulgaru Iliescu, fiind un subiect regăsit tot mai adesea odată cu avansarea delicvenței.

„Practica Mindfulness și meditaţia în consilierea filosofică” va fi prezentată de către Prof. Dr. Antonia Sandu în cadrul secțiunii de Sociologie. Tot în această secțiune, Prof. Dr. Roxana Chiriță va fi onorată să prezinte „Valențele interdisciplinare ale sindroamelor rare în psihiatrie” iar „Relația dintre formele comunicării și structurile bazale ale personalității în performarea academică” va fi discutată de către Prof. Dr. Florin Verza.

Secțiunea dedicată psihologiei va avea ca temă de discuție „Evaluarea psihologică clinică în context judiciar” realizată de către psihologul Aurel Lefter.  Prof. Dr. Ion Dafinoiu ne va explica realizarea „Managementul psihologic al durerii” iar tematica „Stigma personalului medical în asistența medicală psihiatrică” va fi discutată de către psihologul Liliana Luca. Ultima temă ce va fi abordată în cadrul acestei secțiuni va fi prezentată de către Prof. Dr. Mirela Manea și se numește „Anxietatea – opțiuni terapeutice de la trecut la prezent”.

Secțiunea de Filosofie și Antropologie subiectul discutat se numește „Interdisciplinaritate, Multidisciplinaritate, Transdisciplinaritate. Limite ale teoriilor privind unitatea științei” și va fi explicat de către Prof. Dr. Dan Simbotin, în timp ce Prof. Dr. Mendo Castro Henriques va lămuri tema „Consciousness – a dialogical presentation”.

 

 

Sursa: evz.ro

 

 

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x