Investitorii UniCredit vor să se alieze pentru a decide viitorul director general al băncii italien

137

Pentru alegerea unui nou director general, un grup de investitori locali ai UniCredit, care deţine aproximativ 5% din cea de-a doua mare bancă italiană, ia în considerare încheierea unui acord, a anunţat joi publicaţia Il Sole 24 Ore, transmite Reuters.

În prezent UniCredit este în căutarea unui nou şef, după ce, anul trecut, directorul general Jean Pierre Mustier a anunţat că va demisiona în aprilie 2021, în urma divergenţelor cu Board-ul privind strategia grupului bancar italian. Anunţul a dus la scăderea semnificativă a acţiunilor, din cauza îngrijorărilor că UniCredit se va abate de la politica directorului general de a prioritiza creşterea remuneraţiei pentru acţionari în loc de fuziuni şi achiziţii (M&A).

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că banca ar urma să-l selecteze pe succesorul lui Mustier în februarie.

Însă, miliardarul italian Leonardo Del Vecchio, care deţine o participaţie de 1,9% în UniCredit, este în contact cu fundaţiile bancare locale Fondazione CRT şi Fondazione CariVerona pentru a discuta un acord privind participaţia lor combinată, în vederea susţinerii candidatului lor preferat la conducerea UniCredit, la Adunarea Generală Anuală din aprilie, a informat Il Sole 24 Ore.

În contextul organizării, Leonardo Del Vecchio, în vârstă de 85 de ani, principalul investitor al grupului financiar Mediobanca, caută să obţină sprijinul investitorilor instituţionali pentru lista de candidaţi care va fi prezentată de Board-ul UniCredit. În primăvara acestui an va fi reînnoit şi Consiliul de Administraţie. Acesta pregăteşte o listă de candidaţi care vor fi nominalizaţi pentru Board-ul UniCredit, iar acţionarii îşi vor exprima votul în aprilie.

Fondazione CariVerona şi Fondazione CRT deţin participaţii de 1,8% şi 1,6% în bancă, conform site-ului UniCredit.

Astfel, grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

Iar în România, grupul UniCredit este prezent prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata